- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ב"ל 41696-04-10
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
41696-04-10
16.11.2011 |
|
בפני : שמואל טננבוים סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלכסיי קרין |
: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
זוהי תביעה להכרה באירוע מיום 12.10.09 כתאונה בעבודה מכח הוראות פרק ה' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 (להלן - החוק).
1. התובע יליד 1953 עובד כרתך ומסגר מאז שעלה ארצה בשנת 1991.
2. במסגרת עבודתו כרתך נפגע מספר פעמים בעיניו ובעקבות כך סבל מבעיות שונות בעיניים. המוסד לביטוח לאומי הכיר בפגיעות אלו כתאונות עבודה.
3. העובדות הרלוונטיות לאירוע הנטען פורטו בתצהיר התובע, כדלקמן:
א. ביום 12.10.09 בשעה 17:20 לערך, לקראת סוף יום העבודה, בעת שביצע עבודת ריתוך, נפל אחד מכלי העבודה על הרצפה. התובע התכופף להרים את הכלי שנפל ובעת שהתרומם קיבל מהשולחן מכה בראש, מאחורה. המדובר בשולחן מתכת.
ב. התובע שפשף את מקום הפגיעה עם היד, סידר את הכלים על השולחן והלך להתקלח בחדר המקלחת שיש במפעל.
ג. בעת שהתקלח הרגיש התובע שהוא לא רואה טוב בעין שמאל. הוא נבהל מאד, סגר את המפעל ונסע לד"ר בר (רופא עיניים המטפל בתובע). לאחר שבדק אותו הפנה אותו ד"ר בר בדחיפות לבית החולים.
ד. התובע נסע הביתה, התקשר למנהל החברה, מר דוד פרי והודיע לו שהוא נוסע לבית חולים ושרכב החברה נשאר ליד הבית. לאחר מכן נסע במונית לבית החולים.
ה. התובע אושפז ונותח בעקבות היפרדות רשתית.
4. ביום 4.11.09 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בגין פגימה בעין שמאל עקב האירוע הנטען.
ביום 2.3.10 נדחתה התביעה בטענה כי לא הוכח אירוע תאונתי מיום 12.10.09.
מכאן התביעה שבפנינו.
5. בהודעתיו לחוקר המוסד מיום 7.1.10 ומיום 11.1.10 חזר התובע על תיאור התאונה כמפורט בתצהירו:
"בתאריך 12.10.09 בשעה 17:20 בערך התכופפתי להרים כלי מהרצפה וכשרציתי להתרומם חזרה קיבלתי מכה בראש מאחורה מהשולחן. הייתי לבד שם אני עובד אחרון כולם מסיימים יותר מוקדם, שפשפתי את הכאב בראש עם היד וחשבתי שזה יעבור.נכנסתי להתקלח במפעל וכבר שם הרגשתי שאני לא רואה טוב... " . (ראה גם הודעתו מיום 11.1. ש' 2-4).
6. הנתבע טוען כי גרסה זו של התובע עומדת בסתירה לרישום שמופיע בטופס התביעה לגבי תיאור הפגיעה, שם נרשם: "באמצע ריתוך קיבלתי מכה מברזל מעל העין השמאלית".
כך גם בתעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה מיום 28/10/09 ובטופס בל/250 מיום 26.10.09 נרשם : "תיאור התאונה- באמצע ריתוך קיבלתי מכה בברזל" ו- "מכה מעל עין שמאל" בהתאמה.
כמו כן טוען הנתבע כי ברישום הרפואי מביקורו של התובע אצל ד"ר בר לא נזכר ולו בחצי מילה האירוע בעבודה וכל שצוין הוא: " טוען לירידה בראיה בעין שמאל". (נ/1)
בדומה גם במסמכי ביה"ח מיום התאונה אין כל אזכור לאירוע החבטה בראש כשלהבדיל מצוין : "מזה מספר חודשים במעקב רופא עיניים בקופ"ח בשל הפרעות ראיה משמאל- FLOTERS הופנה לנוירואופתלמולוג מאתמול ירידה חדה בראיה".
לפיכך טוען הנתבע לא הוכח קיומו של האירוע הנטען .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
